placek jesienny

placek jesienny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kostki
  • mąka

    250 g
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia łyżka

  • cukier puder

    1/4 szkl
  • cukier kryształ

    1/2 szkl
  • sok z 1/2 cytyny

  • jabłka

    1,5 kg
  • dżem

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z masła, mąki z proszkiem, cukru pudru, cukru waniliowego zagnieść ciasto. Wylepić tortownicę, posmarować ciasto białkiem. Jabłka obrać, pokroić i ułożyć na ciascie. Posypać cukrem kryształem. Piec 40 min. Dzem i sok z cytryny zagrzać i przetrzeć przez sito. Po upiczeniu masą posmarować wierch ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat