Karmelek

Karmelek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa krówkowa

    1 puszka
  • budyń śmietankowy

    1 op
  • mleko

    2 szkl
  • cukier

    2 łyżki
  • masło

    1/2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń rozrobić w szklance mleka. Drugą szklankę mleka zagotować z cukrem i masłem, wlać rozrobiony budyń i ugotować.Przestudzić. 9 herbatników ułożyć na blasze, posmarować połową masy krówkowej.Przykryć warstwą herbatników i wyłożyć budyń. Ułożyć ostatnią warstwę 9 herbatników i posmarować druga połową masy krówkowej.Wierzch posypać pokruszonymi pozostałymi 3 herbatnikami. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka137

27.10.2011 22:59
bajeczny...

1j1o1l1a1

27.10.2011 20:19
karmelek-pychotek:)

mikrusiak

27.10.2011 19:38
fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat