Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gołąbki wegetariańskie

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy
2 łyżki
soczewica
30 dkg
szczypiorek suszony
ryż
2 saszetki
sól i pieprz
głowka kapusty
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki wegetariańskie

Kapustę oczyścić z nadpsutych liści, wyciąć głąba z kapusty.
Zagotować wodę z solą, włożyć kapustę, gotować do miękkości liści.
Kapustę wyjąć osączyć, zdjąć liście.
Ryż w saszetkach ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na sypko.
Soczewicę wrzucić na osoloną i wrzącą wodę, ugotować.
Wymieszać razem z ugotowanym ryżem, doprawić solą i pieprzem.
Z liści usunąć nerwy, nakładać farsz, zwijać ciasno w rulony.
Gołąbki podlać wodą rozmieszaną z koncentratem pomidorowym, dusić na wolnym ogniu do miękkości gołąbków.
Gotowe gołąbki posypać suszonym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.04.2013 08:39
bardzo smaczne
treonina 27.10.2011 17:12
ciekawy przepis! gołąbki inaczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak