Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięso z pigwą

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
600 g
masło
100 g
woda
1 szkl
cukier
100 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
pigwa
600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z pigwą

Mięso opłukać,pokroić na kawałki i obrumienić na maśle,pigwę opłukać,obrać,pokroić w plasterki,usuwając pestki,obrumienione mięso włożyć do rondla ,przekładając przygotowaną pigwą,posypać cukrem,dodać masło,osolić,oprószyć pieprzem,podlać wodą,dusić na wolnym ogniu przez 3 godziny,pigwa stanie się lekko czerwona,w czasie duszenia płyn powinien wyparować,podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak