bigos na słodko

bigos na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    2 sztuka
  • kiełbasa chuda

    3 sztuka
  • sól

  • przecier pomidorowy

    1,5 słoiczek
  • woda

    4 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić 2 główki młodej kapusty. Włozyc do garnka i zalać 4 szklankami wody. Posolić. Gotując co jakiś czas mieszać. W międzyczasie pokroić 3 laski kiełbasy najlepiej nie za tłustej /np. podwawelskiej/, podsmażyć na patelni z 1 słoiczkiem przecieru pomidorowego. Pół słoiczka dodać do kapusty. Zamieszać. Podsmażona kiełbasę z pzrecierem dodajemy do kapusty, Mieszamy. Gdy kapusta będzie miekka /przy młodek kapustce trwa to naprawdę szybko/. Odstawić do ostudzenia lub gorący bigos włożyć do słoiczków i zamknąć. Można schować do lodówki na chwile gdy dostaniemy apetyt na bigosik.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

izi1983

15.06.2014 19:43
zrobiłam, dobreee

pipi765

06.12.2010 19:24
smacznie wyglada

pauluna

27.06.2010 10:15
pysznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat