Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szczawiowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością
25dag
włoszczyzna
ziemniaki
75dag
szczaw
20dag
Sklep Prymat
masło
2łyżki
gęsta śmietana
szklanka
kiełbasa
20dag
jajko ugotowane na twardo
3szt
cukier
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa

Ugotować rosół z mięsa i włoszczyzny, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Szczaw umyć, pokroić, udusić na maśle i posolić. Gdy kartofle będą miekkie włożyć do rosołu szczaw, wlać śmietanę. Jaja obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do zupy. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę kiełbasę, doprawić. Wszystko razem gotować na małym ogniu 5min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak