pory duszone z masłem

pory duszone z masłem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    800 gram
  • masło

    2 lyzki
  • bulion

    100 ml
  • so i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyszczamy,odcinamy korzonki i ciemnozielone liscie.Pory kroimy na plasterki i dokladnie pluczemy.
Smazymy pory na masle przez 5 minut na malym ogniu.Wlewamy bulion,doprawiamy sola i pieprzem.Dusimy 20 minut na malym ogniu pod przykryciem.
Zdejmujemy z ognia i podgrzewamy az sos stanie sie gesty.Podajemy do miesa lub ryb.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edyta38

11.01.2011 16:04
uwielbiam pory:)

bogumiła3

16.09.2010 14:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat