Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowana kapustka

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska
1 szt
mięso mielone wołowe
35 dkg
słonina zmielona
cebule
2 szt
czosnek
3 ząbki
włoszczyzna
1 opakowanie
masło
3 łyżki
bulion
1 l
jajko
1 szt
olej
5 łyżek
papryka czerwona
1 szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka mielona
do smaku
Sklep Prymat
ryż
0.5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana kapustka

Kapustę obgotowujemy przez ok 8-10minut. Studzimy,wycinamy wierzch po czym wykrawamy środek i szatkujemy. Dusimy na maśle (środek). Na oleju podsmażamy pokrojoną w krążki cebulę,czosnek,w kostkę paprykę i poszatkowaną włoszczyznę,osobno podsmażamy mięso mielone(przemieszane z jajkiem i przyprawami). farsz mieszamy z ugotowanym ryżem,doprawiamy solą pieprzem i mieloną papryką. Farsz wkładamy do środka kapusty i przykrywamy jednym liściem. Dusimy w garnku w bulionie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak