Koperty z farszem Opieńkowo-Jajecznym

Koperty z farszem Opieńkowo-Jajecznym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opieńki

    300g
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

300g opieńki (już po obgotowaniu)
4 jajka
1 średnia cebula
1 łyzka oliwa
sól,pieprz wg.uznania
olej do smażenia

Na naleśniki:

250 ml mleko 2%
1 i 1/2 szklanka mąki - można więcej jak ciasto za rzadkie
2 jajka
pół lyżeczki soli
1 duża łyżka oleju
1 szklanka woda minerana (średnio gazowana)

Obgotowane i odsączone na durszlaku opieńki kroimy w kosteczkę.
Cebulę siekamy.Na rozgrzaną patelnie wkładamy grzyby i cebulę.Smażymy ciągle mieszając około 15 minut i przekładamy do miski.Jajka gotujemy na twardo-obieramy ze skorupek i siekamy dość drobno,następnie dodajemy do grzybów.Wlewamy łyżkę oliwy doprawiamy pieprzem,solą i mieszamy.Na usmażone nalesniki wykładamy porcję farszu, zawijamy w kopertę i smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor.

Możemy podać z czerwonym barszczykiem.

Koperty smakują rewelacyjnie-Polecam :=)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

03.11.2012 17:27
Pycha.

caralajna

18.01.2012 22:42
tak precyzyjnie wykonane, gratuluję zdolności :)

Kuchareczekjeden

10.11.2011 20:42
uwielbiam opieńki a tak mało ludzi je zna

jolanta19

27.10.2011 19:08
dobry pomysł

kejt2

24.10.2011 15:50
cudne!

evita0007

24.10.2011 13:26
Bardzo.Dziekuję :-)

halina17

24.10.2011 12:29
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat