Jabłka smażone po włosku

Jabłka smażone po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    10
  • jaja

    2
  • bułka tarta

  • masło

    10 dkg
  • cukier i cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane i wydrążone jabłka posypać cukrem, obtaczać w jajku i bułce tartej i smażyć na sklarowanym maśle. Ułożone na talerzu obsypać cukrem i cynamonem, a można też je zalać sosem szodowym lub sokiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat