Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nalewka pomarańczowa gorzka

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórka z pomarańczy
1szt
skórka z cytryny
0,5szt
goryczka górska
3g
cukier
10dag
spirytus
100ml

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka pomarańczowa gorzka

Skórkę z pomarańczy i cytryny pokroić w paski, włożyć do słoja wraz z korzeniem goryczki. Cukier rozpuścić w 10 łyżkach wody, wlać syrop do słoja, odstawić. Po 2 dniach dodać alkohole. Słój zamknąć i pozostawić na 2 tyg.(potrząsać) Następnie nalewkę zlać sklarować, by wytrącił się osad, łatwy do usunięcia. Całość dokładnie przefiltrować. Nalewkę można pić od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak