Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa parówkowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże cebule
2 szt
olej
2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
1-2 łyżki
keczup
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
parówki
50 dag
Bulion grzybowy
4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa parówkowa

Cebulę drobno siekamy,parówki kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę,dodajemy parówki,mieszamy i chwilę dusimy na małym ogniu.Do gotującego się bulionu dodajemy podsmażone parówki z cebulą,doprawiamy sola,pieprzem,papryka i majerankiem,mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok.10min.Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup,mieszamy i zagotowujemy.Zupę podajemy z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak