Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krem z bananów

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
1/2 szkl
cukier
3 łyżki
śmietana 30%
1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat
banan
6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z bananów

Żelatynę wymieszać z zimnym mlekiem,gdy napęcznieje podgrzewać,aż się rozpuści ostudzić,oziębioną w lodówce śmietankę ubić na pianę,pod koniec ubijania dodawać powoli rozpuszczoną w mleku żelatynę,banany obrać,a następnie pokroić w plasterki,ułożyć na salaterce,posypać równomiernie cukrem,przykryć ubitą śmietanką,spiętrzając,wstawić do lodówki,po zastygnięciu można udekorować według własnego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 19.12.2011 20:23
musi być smaczny taki bananowy
octo 22.10.2011 19:16
pierwszy raz widzę taki przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak