Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

cytrynowe eskalopki cielęce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

eskolapki cielęce
4 szt
masło
2 łyżki
wywar z kurczaka
1/4 szklanki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 szt
plasterki cytryny
natka pietruszki
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: cytrynowe eskalopki cielęce

Cielęcinę myjemy osuszamy i przyprawiamy tylko pieprzem i smażymy na rozgrzanym maśle 2 minuty,przewracamy na drugą stronę przyprawiamy solą i smażymy drugą minutę.Przekładamy na gorący talerz przykrywamy folią.Na patelnię wlewamy wywar z kurczaka i sok z cytryny posypujemy natką zwiększamy ogień i odparowujemy nadmiar płynu przez 3 minuty.Szybko polewamy sosem cielęcinę i przybieramy plasterkami cytryny.Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.10.2011 10:23
pyszne !
Krystyna32 22.10.2011 09:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak