Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cielęcina duszona z cytryną

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna
1 szt
masło
150 g
mąka
1 łyżka
sok z cytryny
1 szkl
rosół
1 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cielęcina bez kości
800 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina duszona z cytryną

Mięso opłukać,osuszyć i natrzeć cytryną,pozostawić na 1 godzinę,po tym czasie obrumienić ,na maśle,obtoczyć w mące,włożyć do rondla,podlać sokiem z cytryny i rosołem,oprószyć solą i pieprzem,dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 2-3 godzin,gotowe mięso pokroić w plastry,ułożyć na półmisku,polać sosem,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak