Sałatka z ravioli

Sałatka z ravioli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kukurydza z Puszki

    pół puszki
  • szynka

    20 gram
  • ser żółty

    10 gram
  • majonez tradycyjny

  • jogurt bałkański

  • Tzatziki Prymat

  • papryka czerwona

    1 szt
  • ravioli

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pierożki ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Polaczyć w misce z pokrojonymi ogórkami, papryką, połową puszki kukurydzy, szynką pokrojoną w kostkę i żółtym serem w paski.
3. Zalaż sosem złożonym z 3 łyżek majonezu i 3 łyżek jogurtu, łyżeczki przyprawy Tzatziki i połowa łyżeczki pieprzu.
4. Najsmaczniejsze po dwugodzinnym leżakowaniu w lodówce.

Pierożki najlepiej z mięsem ale wegetarianie mogą skorzystać z pierożków z grzybami lub serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat