Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naleśniki po florencku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
25 dag
jajko
2 sztuki
mleko
1 szklanki
olej
7 łyżek
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
szpinak
1,5 kg
szynka
6 plastrów
sos beszamelowy
3/4 szklanki
ser żółty
15 dag
sól
1 do smaku
Sklep Prymat
pieprz
1 do smaku
Sklep Prymat
oliwa
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po florencku

Składniki ciasta wymieszać lub zmiksować na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki szpinak umyć ugotować w posolonej wodzie odcedzić szynkę pokroić na drobne kawałki i wymieszać z częścią sosu oraz ze szpinakiem dodać 4 łyżki sera Naleśniki posmarować masą i zwinąć w rulony ułożyć w nasmarowanej oliwą żaroodporne naczynia zalać sosem posypać pozostałym serem i przyprawić zapiec około 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 19.10.2011 14:27
super smaczne naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak