Mięso pokroić w kostkę, przyprawić, odstawić. Pieczarki pokroić w plastry, podsmazyć, zdjać z patelni. Na rozgrzanym oleju podsmazyć na brązowo mieloną paprykę. Cebulę pokroić bardzo drobno (musi być jej dużo, ok 3 razy wiecej niz miesa poniewaz na niej będzie bazował sos, po czym dodac do papryki na patelnię, podsmazyć, dodać mięso, smażyć aż mięso i cebula się zarumienią. Dodać pieczarki, zalać bulionem tak by zakryć wszystkie składniki, dusić ok pół godziny, podlewac wodą, aby była na tym samym, zakrywającym mięso poziomie. Po tym czasie, zagęścić sos mąką i smietaną, doprawić, można doac startego ogórka kiszonego, ale nie za dużo bo zbyt mocno zdominuje smak. Całośc dusić aż mięso zmięknie. Podawać np. z ziemniakami i surówką.