Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schabowy z martadeli

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Martadela
0.5 kg
jajko
1 sztuka
sól
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
25 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
mąka
25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z martadeli

Martadele pokroić w średniej wielkości plastry.Roztrzepać jajko na talerzu dodac soli,pieprzu oraz kucharku do smaku. Mąkę przesiać na talerzyku.Na kolejnym talerzyku położyć bułke tarta.Martadele panierowac najpierw w mace poźniej w jajku a na końcu w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak