Kompot jabłkowo- cynamonowy

Kompot jabłkowo- cynamonowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cynamon - laska

    1 szt
  • cukier

  • woda

    2,5 litra
  • jabłko

    5 dużych
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jabłka płuczemy, kroimy na pół lub na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych, zalewamy wodą, dodajemy laskę cynamonu, doprawiamy do smaku cukrem. Gotujemy aż jabłka zmiękną. Podajemy schłodzony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat