ryba w cieście miętowym

ryba w cieście miętowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • wywar z mięty

    250 ml
  • posiekane listki mięty

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jaja

    2 szt
  • olej do smażenia

  • ryba

    200 (morska)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę podzielić na małe kawałki,do mąki wlać wywar z mięty, dodać jaja, sól, mieszać do uzyskania konsystencji półpłynnej jak na ciasto naleśnikowe doda posiekane listki mięty. Kawałki ryb doprawić, następnie maczać je w cieście i smażyć na gorącym oleju na złoto.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Niunia

29.10.2011 09:55
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat