Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żurek z białą kiełbasą

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane
3 łyżka
mąka żytnia
3 łyżka
sól
Sklep Prymat
ząbek czosnku
3
chleb żytni
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
cebula
1

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z białą kiełbasą

Przygotować tydzień wcześniej żurek.
Kiszenie żurku:
Do słoja wsypać 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki mąki żytniej. Zalać osoloną, przegotowaną, zimną wodą. Dodać 3 ząbki czosnku oraz skórkę żytniego chleba. Odstawić na około tydzień w ciepłym miejscu.
ZUPA:
Do wywaru jarzynowo - kostnego wlać odcedzony , wcześniej zakiszony żurek. Pogotować chwilę i wrzucić białą kiełbasę, którą też należy gotować. Dodać przyrumienioną cebulę. Przyprawić pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta_Prorok 16.05.2012 08:42
super
tomek18 03.11.2011 10:37
lubie żurek
pioge7 17.10.2011 14:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak