Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Muszle z nadzienie z kurek

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki
250 g
pomidory
2 sztuki
parmezan
2 łyżki
oliwa
2 łyżki
cebula
1 sztuka
czosnek
1 ząbek
papryczka chili
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
masło
do przesmarowania
makaron muszle
9 muszli

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z nadzienie z kurek

1. Muszle gotujemy do połowy (jeśli przepis mówi przykładowo 6 minut gotujemy je tylko 3 minuty). Studzimy.

2. Grzybki czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki

3. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni.

4. Cebulę obieramy i kroimy w małą kosteczkę.

5.pomidory kroimy na kawałeczki (można je wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).

6. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i podsmażamy cebulkę, dodajemy kurki i dusimy ok 6 minut. Dodajemy pokrojone pomidory i dusimy kolejne 3 minuty. Doprawiamy do smaku.

7. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem albo odrobina oliwy, układamy w nim muszle i zakrywamy naczynie. Pieczemy 10 minut.

8. 1 łyżkę oliwy, przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę przyprawy chilli mieszamy w kubeczku.

9. Do każdej muszli wlewamy trochę pikantnej oliwy i posypujemy ją parmezanem, naczynie zostawiamy odkryte i pieczemy jeszcze 3 minutki.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 21.10.2011 09:41
super
ronald88 21.10.2011 09:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak