Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z nadzienie z kurek
2. Grzybki czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki
3. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni.
4. Cebulę obieramy i kroimy w małą kosteczkę.
5.pomidory kroimy na kawałeczki (można je wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).
6. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i podsmażamy cebulkę, dodajemy kurki i dusimy ok 6 minut. Dodajemy pokrojone pomidory i dusimy kolejne 3 minuty. Doprawiamy do smaku.
7. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem albo odrobina oliwy, układamy w nim muszle i zakrywamy naczynie. Pieczemy 10 minut.
8. 1 łyżkę oliwy, przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę przyprawy chilli mieszamy w kubeczku.
9. Do każdej muszli wlewamy trochę pikantnej oliwy i posypujemy ją parmezanem, naczynie zostawiamy odkryte i pieczemy jeszcze 3 minutki.
SMACZNEGO :)