Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa babka z jagodami
Formę do babki wysmarować tłuszczem i wylać jedno ciasto na drugie w trakcie pieczenia samo się wymiesza.
Piec do 40 min w temp. 190st, po upieczeniu można polać polewą czekoladową.
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1 szklanka |
cukier | 3/4 szklanki |
olej | 12 łyżek |
ocet | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
jajko | 6 sztuk |
kakao | 2 łyżki |
wiórki kokosowe | 2 łyżki |
jagody | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: