Przepis i sposób przygotowania na: Wyśmienity torcik śmietankowy
Białka ubić na sztywną pianę, wsypywać stopniowo cukier, cały czas ubijając. Do masy dodać żółtka,ocet, ubijać przez chwilę, wsypać przesianą mąke z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, piec ok 30 minut w temp.180 stop. Wyjąc ciasto, ostudzić. Biszkopt przekroić na 3 części.
KREM
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej kremówki dodać żelatynę, ubić.
PONCZ
W przegotowanej wodzie, rozpuścić cukier, dodać sok z cytryny, wymieszać. PRZEKŁADANIE TORTU
1.BISZKOPT
2.DŻEM WIŚNIOWY
3.BISZKOPT
4.KREM ŚMIETANKOWY
5.BISZKOPT
6.KREM ŚMIETANKOWY Każdy placek biszkopta nasączyć ponczem i dopiero nakładać krem. Boki tortu i wierzch posmarować kremem śmietankowym, udekorować kremem śmietankowym , za pomocą, specjalną maszynką do wyciskania kremu na tort. Na torcie ułożyć kupne różyczki z listkami