Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki ze śmietaną
Włączyć mikser i mieszać pulsacyjnie aż składniki się połączą.
Ciasto wyjąć, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut.
Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki.
Podzielić je na dwie części.
Jedną z nich położyć na folii spożywczej, przykryć drugą warstwą i rozwałkować cienki placek.
Z ciasta wycinać kółka, wyłożyć nimi foremki do babeczek i ponakłuwać ciasto widelcem.
Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut.
Upieczone babeczki zostawić do wystygnięcia, po czym wyjąć je z foremek.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym.
Przełożyć ją do szprycy i wyciskać śmietanę na każdą z nich.
Na koniec babeczki udekorować winogronami i kawałkami nektaryny.