Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki kukurydziano-dyniowe
3. Mąkę pełnoziarnistą wymieszać z 170g mąki kukurydzianej.
4. Drożdże wymieszać z 100ml ciepłego mleka oraz miodem, dodać do mąki. Delikatnie wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce.
5. Do pozostałej mąki dodać resztę mleka, szczyptę soli, margarynę, sok z cytryny oraz zmiażdżoną dynię i wymieszać. Dodać do ciasta i ponownie wymieszać, przykryć znowu ściereczką i odstawić na 50-60 minut.
6. Z ciasta uformować bułeczki i ułożyć na przesmarowanej margaryną i mąką blaszce. Odstawić na ponowne 30 minut.
7. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 30-35minut.
SMACZNEGO :)