Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kalarepki z nadzieniem grzybowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa
10 szt.
grzyby
30 dag
smalec
3 łyżki
cebula
1 szt.
czosnek
2 ząbki
zielenina
mąka
1 łyżka
rosół
1 szklanka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ryż ugotowany
½ szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepki z nadzieniem grzybowym

Grzyby i cebulę obrać i pokroić, podsmażyć na tłuszczu, dodać ryż pokrojoną zieleninę. Przyprawić. Kalarepy obrać, podgotować w osolonej wodzie, ostudzić, wydrążyć. Napełnić grzybami. W rondelku rozgrzać tłuszcz, poukładać kalarepy, obłożyć wydrążonymi środkami, dodać rozgniecione i wymieszane z solą ząbki czosnku. Dusić pod przykryciem 40 minut, dolewając od czasu do czasu wody w miarę potrzeby. Sos podlać rosołem rozrobionym z mąką. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.05.2012 08:23
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak