Przepis i sposób przygotowania na: Fale dunaju z czereśniami
KASIĘ utrzeć z cukrami do białości, dodawać po 1 żółtku cały czas ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do masy i wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę, a do drugiej dodać kakao, wodę i wymieszać. Wyłożyć na pierwszą część i na górze ułożyć odsączone i wypestkowane czereśnie. Upiec.
Na zimne ciasto wylać tężejącą galaretkę.
Krem:
Na mleku ugotować budyń z cukrem i ostudzić. KASIĘ utrzeć, dodawać stopniowo zimny budyń i ucierać. Krem wyłożyć na galaretkę.
Polewa kakaowa:
Do garnuszka włożyć wszystkie składniki, podgrzewać do zagotowania ciągle mieszając. Zimną polewę wylać na krem.
Smacznego!