Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka
40 dag
korniszony
1 słoik
brzoskwinie
1 puszka
rosół
3 szklanki
jogurt naturalny
1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat
4,5 łyżeczki
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
majonez
2 łyżki
sok z cytryny
1 łyżeczka
ocet
5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa

Rosół zagotować. Mięso umyć pod bieżącą wodą, obgotować 20 minut w rosole. Wyjąć i ostudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Ogórki pokroić w cienkie plasterki, brzoskwinie na cząstki. Mięso pokroić w plasterki. Rosół przecedzić, doprawić do smaku octem. Żelatynę rozpuścić w ciepłym rosole. Trochę rosołu przelać do prostokątnej formy ( i odstawić do zastygnięcia. Na warstwie galaretki poukładać ogórki, brzoskwinie, estragon i mięso, zalać rosołem. Wstawić na noc do lodówki. Czosnek obrać, posiekać, wymieszać z jogurtem, majonezem, solą, pieprzem i sokiem cy- I trynowym. Galaretkę wyjąć z for- I my, pokroić w plastry. Podawać I z sosem jogurtowym. Udekorować liśćmi zielonej sałaty i pa-1 sęczkami papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak