Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Półfrancuskie rożki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
40 dag
drożdże
1,5 dag
cukier
2 łyżka
mleko
3/4 szklanka
dżem
1 słoiczek
żółtko jajek
1
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Półfrancuskie rożki

Do mleka dodać drożdże, cukier, mąkę. Zarobić ciasto. Rozwałkować na placek, podzielić na 10 części, na każdej położyć dżem, zwinąć w rogalika. Piec ok. 30 minut w 200 stopni C. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak