Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka budyniowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

proszek do pieczenia
1 łyżeczka
jaja
5 sztuki
cukier
1 szklanka
mąka
1 szklanka
margaryn
1 kostka
budyń śmietankowy
1 bez cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Babka budyniowa

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i ubijamy jeszcze przez chwilę, następnie dodajemy żółtka. Mąkę przesiewamy z budyniem i proszkiem do pieczenia, a następnie delikatnie łączymy z masą jajeczną, mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy zimną margarynę. Masę przekładamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170ºC. Pieczemy 45-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 20.03.2012 08:19
lubię babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak