Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajecznica ze świeżymi rydzami i boczkiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek parzony
15 dag
cebula
1/2 szt
jajko
4 szt
pieprz kolorowy
do smaku
szczypiorek
1/4 pęczku
Sklep Prymat
rydze
6 (świeże)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze świeżymi rydzami i boczkiem

Boczek pokroić w kostkę, a cebulę w drobną kosteczkę, wsypać na patelnie i podsmażyć. Rydze kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do boczku z cebulą, dusimy aż rydze puszczą sok. Chwilę podusić aż odparuje sok, Jajka wbić do miski, dodać 50 ml mleka, rozmieszać za pomocą trzepaczki i wlać na patelnię, trzymać tak długo aż się lekko zetną, wyłożyć na talerz, doprawić pieprzem kolorowymi i posypać siekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.10.2011 10:17
Rydzów w tym roku jeszcze nie jadłam, a szkoda. Taką jajecznicę zjadłabym z prawdziwą przyjemnością.
octo 13.10.2011 00:42
lubię jajecznicę w każdej postaci:) szczególnie jak w niej jest szczypior
pacpaw 12.10.2011 22:36
normalnie człowiek lasu jesteś :o) W tym sezonie tyle przepisów grzybowych dodałaś, że wiem gdzie szukać jakby coś udało mi się znaleźć :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak