Przepis i sposób przygotowania na: tarta migdałowa
Na podpieczony spód wylewamy masę, na niej rozkładamy gruszki, posypujemy płatkami migdałowymi, pieczemy jeszcze 30 minut, podajemy schodzone
gruszki |
800 g
|
słodka śmietanka |
1 szklanka
|
serek danio |
200 g
|
cukier |
100 g
|
jajko |
4 sztuki
|
płatki migdałowe |
1/2 opakowania
|
mąka |
300 g
|
masło |
200 g
|
żółtko jajek |
2 sztuli
|
kwaśna śmietana |
2-3 łyżki
|
tłuszcz do formy |
|
cukier1 |
100 g
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: