Kotlet wieprzowe z pieczarkami i serem

Kotlet wieprzowe z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • KOTLETY WIEPRZOWE

    2
  • pieczarki

    300 gram
  • cebula

    1
  • ser żółty

  • pieprz

  • sól

  • margaryna

    1/3
  • jajko

    1
  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, obrać i trzeć na grubej tarce. Margarynę roztopić na patelni i podsmażyć na niej do złotego koloru cebulę pokrojoną w drobną kostkę, a później podsmażać razem z pieczarkami. Kotlety panierujemy w mące, a potem obtaczamy w jajku dajemy na rozgrzany tłuszcz. Odwracamy na drugą stronę i kładziemy na to pieczarki i ser. Czekamy, aż ser roztopi się na kotletach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

parysek10

12.01.2012 16:12
całkiem przyzwoite

parysek10

12.01.2012 16:12
całkiem przyzwoite

parysek10

12.01.2012 16:12
całkiem przyzwoite

kasienka23

17.11.2011 18:33
pyszne

Juleczka20

26.10.2011 13:19
wyglądają smacznie

pioge7

12.10.2011 15:00
mniam

halina17

12.10.2011 14:48
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat