Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa rozpusta
woda plus sok z cytryny do nasączania biszkopta i biszkoptów okrągłych.
Biszkopt: Ubijamy pianę na sztywno ,dodajemy cukier i kolejno żółtka.Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy w 170* C przez 30 minut,
Masa kokosowo - makowa
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy mak ,wiórka i proszek do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temp.170* C.
Masa krem-
1 szklankę mleka zmiksować z obiema makami ,cukrami i żółtkami . Resztę mleka zagotować. Wlewamy do niego zmiksowane składniki i gotujemy gęsty budyń . Studzimy. Następnie miksujemy go z miękką margaryna .Układamy ciasto:
Biszkopt
>krem
ciasto kokosowo makowe\\
krem i
biszkopty okrągłe.
>Polewamy gotowa polewa czekoladowa lub swoja domową .
Schładzamy w lodówce.