Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tarta pomarańczowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
12,5 dag
masło
10 dag
cukier
5 dag
szczypta soli
żółtko jajek
cynamon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
marmolada pomarańczowa
20 dag
pomarańcze
10 szt.
orzechy laskowe
5 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta pomarańczowa

Masło posiekać z mąką, zagnieść z cukrem, solą, żółtkiem, mielonymi orzechami i cynamonem. Przykryć, schłodzić 30 minut. Ciasto rozwałkować, wyłożyć na blasze i ponakłuwać. Piec 35 minut w 200 stopniach. Posmarować kilkoma łyżkami podgrzanej, przetartej przez sito marmolady. Obłożyć cząstkami pomarańczy, polać resztą marmolady. Można także posypać uprażonymi płatkami orzechów laskowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak