Zupa fasolowa na boczku

Zupa fasolowa na boczku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasoli

    25 dag
  • boczku

    0,5 kg
  • marchewki

    2
  • cebula biała

    1
  • mąki

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • jajko

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę moczyć w wodzie przez cała noc. Marchew i cebulę obrać i drobno pokroić. Boczek gotować z liściem laurowym i szczyptą soli. Dodać marchew, cebulę i fasolę. Miękki boczek wyjąć z wywaru i pokroić na drobne kawałki. Kiedy fasola bedzie miękka, ponownie dodać boczek do wywaru. W kubeczku wymieszać łyżkę mąki, jajko i szczyptę soli z niewielką ilością wody. Nabierać na łyżeczkę ciasto i wkładać pojedyńczo kluseczki do gotującej sie zupy.

Smacznego!!!1

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat