Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierożki z jabłkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
30 dag
biały ser
15 dag
olej
6 łyżek
mleko
7 łyżek
cukier waniliowy
4 łyżki
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
rodzynki
5 dag
sok z cytryny
2 łyżki
cukier
4 łyżki
cynamon
Sklep Prymat
jabłko kwaśne
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z jabłkami

Obrane, pokrojone jabłka skropić sokiem z cytryny. Dusić 10 minut z cukrem, cynamonem i rodzynkami. Z pozostałych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, powycinać kółka i nałożyć nadzienie. Zlepić brzegi pierożków. Piec 15-20 minut w temp. 180 stopni. Przed podaniem pierogi można polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 30.10.2011 20:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak