Jabłka z cynamonem

Jabłka z cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    50 dag
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • białe wino

    1/2 szklanki
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać cukrem, cynamonem, polać winem i zapiec 30 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Podawać jako deser z dodatkiem bitej śmietany, a także jako dodatek do makaronu lub ryżu ugotowanego na sypko

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kolorowa

10.11.2013 21:30
podoba mi się

ewaa

18.02.2012 22:11
Jabłko i cynamon .....pycha:)

treonina

17.08.2011 00:35
ale pycha!

Natalia37

26.06.2011 20:33
świetnie wyglądają

jasiek

25.05.2011 10:11
świetnie udekorowane

iza15

13.05.2011 23:24
smaczności

Misiabe

04.04.2011 00:33
pychota!!

novita26

10.03.2011 16:25
super

AgaS10

15.02.2011 11:58
wygląda pięknie:)

Misiek1

09.02.2011 12:28
bardzo efektownie podane, a smak... pewnie doskonały

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat