Domowa pizza włoska

Domowa pizza włoska

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jajko

    1
  • oliwa

    1 łyżka
  • drożdże

    3 dag
  • szynka

    wg uznania
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mleko

  • pieczarki duszone

    30 dag
  • woda

    1/3 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże i dwie łyżeczki wymieszać w małej ilości mleka zostawić do wyrośnięcia. Później wlewamy nasz rozczyn do przygotowanej mąki z pozostałymi składnikami tj jajko ciepła woda i mleko wyrobić i dać wyrosnąć. Następnie wykładamy nasze ciasto na blachę i nakładamy kolejno pokrojoną w kosteczkę szynkę, uduszone pieczarki i cebulę. Posypujemy serem tartym. Polewamy oliwa doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Można również przyprawa do pizzy prymat. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni i pieczemy przez około 20-25 minut. Podawać z ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

06.01.2012 10:23
domowa najlepsza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat