kotlety mielone

kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    50 dkg
  • jajko

    1 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać w wodzie. Zmielić mięso i cebulę. Bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć. Wszystkie składniki wymieszać doprawić do smaku. Wyrobić wszystko na gładką masę, formować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

24.08.2013 11:53
wyglądają smacznie

Motorek

02.07.2013 08:47
bardzo smaczne

Maniek2

06.04.2013 10:30
znakomite kotleciki

Kas2

14.09.2012 22:53
uwielbiam. pyszny z nimi każdy obiad :)

Ela15

27.07.2012 11:55
bardzo lubię

caralajna

26.07.2012 21:46
pyszne

IKrakowianka

24.07.2012 18:49
kotlety mielone mogę jeść codziennie

gacopierz23

14.07.2012 21:36
jak widać i nie wszystkie moje :)

dianix

13.07.2012 21:34
kiedys tyle zdjec mozna było dodac?

Norgiusz

30.05.2012 13:15
smaczne i proste w przyrzadzeniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat