Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kisiel cytrynowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytrynka
1szt
cukier
2łyzki
mąka ziemniaczana
1łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel cytrynowy

Cytrynę dokładnie sparzamy. Zcieramy skórkę i wyciskamy z niej sok. Skórkę z cytryny zalewamy pół szklanki wody, przecedzamy, dodajemy 2 łyżki cukru. Niewielką ilością wody rozprowadzamy mąkę, wlewamy do wywaru, stawiamy na ogniu, mieszając dodajemy sok z cytryny i wlewamy do kisielu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak