Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

LA RACLETTE

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser tylżycki
0,6 kilograma
ziemniaki
1 kilogram
cebula
600 gram
ocet winny
60 mililitrów
ogórki
500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: LA RACLETTE

Ser kroimy na duże kawałki. Każdy kawałek nakłuwamy na patyczek. Ziemniaki ugotować. Na ognia przyłożyć patyczek z serem, gdy ser zacznie skwierczeć i się topić, należy położyć go na ogrzanym talerzu, razem z ugotowanymi i podsmażonymi z cebulą ziemniakami oraz korniszonami skropionymi octem winnym.

SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak