Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Biszkopt orzechowy z jabłkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja
2szt
cukier
60g
cukier wanilinowy
1torebka
sól
szczypta
Sklep Prymat
mąka
60g
proszek do pieczenia
pól łyżeczki
orzechy laskowe
125g
masło
do formy
jabłka
500g
marmolada pomarańczowa
3łyżki
likier pomarańczowy
1łyżka
cukier puder
do oprószenia
połówki orzechów laskowych
20szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy z jabłkami

Dno formy wysmarować tłuszczem, nagrzać piekarnik do 200st. Przygotować masę biszkoptową, dodać pół łyżki wody, wymieszać zmielone orzechy z mąką i proszkiem. Wlać masę do formy. Poćwiartować i ponacinać jabłka ułożyć na masie. Powkładać w wolne miejsca orzechy, piec ciasto 10min. Przetrzeć konfiturę przez sitko zmieszać z likierem, podgrzać i pokryć ciasto. Opruszyć pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak