Zagnieść krupczatkę, 125ml letniej wody, olej, żółtko, żeby powstało elastyczne ciasto. Uformować kulę. Garnek w którym zmieści się kula ciasta, przepłukać gorącą wodą żeby się nagrzał. Zawinąć ciasto w pergamin, włożyć do garnka, przykryć i odstawić. Umyć węgierki i podzielić je na ćwiartki po wyjęciu pestek. Zmieszać z posiekanymi orzechami i tartą bułką. Umyć cytrynę i otrzeć połowę skórki. Rozbić 2 jaja i oddzielić żółtka od białek. Zmieszać żółtka z twarogiem, śmietaną, brązowym i waniliowym cukrem oraz z solą i skórką z cytryny. Ubić białka na sztywną pianę i wymieszać z masą twarogową. Nasmarować formę do pieczenia połową masła. Podzielić ciasto na pół. Rozwałkować i rozciągnąć każdą połówkę żeby powstał cienki płat ciasta. Posmarować go kremem twarogowym i ułożyć śliwki, pozostawiając dookoła wąski ,,margines,, Nagrzać piekarnik do 200stopni. Zwinąć strudle i włożyć do formy. Dodać resztę masła do mleka podgrzać. Zmieszać z miodem i jajkiem. Polać ciasto. Piec 50min.