Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa chrzanowa.

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
2 szt
pietruszka
1 szt
seler
1/4 szkl
por
1 szt
chrzan świeżo starty
3 łyżki
kiełbasa podwawelska
30 dag
boczek wędzony
15 dag
smalec
1 łyżka
serwatka
1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 ziaren
Sklep Prymat
majeranek siekany
1/2 łyżeczki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
kapusta włoska
1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chrzanowa.

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na rozgrzanym smalcu. Do garnka wlać 5 szklanek wody, dodać obrane i pokrojone warzywa i ugotować do miękkości, przecedzić. Do wywaru włożyć obraną z otoczki i pokrojoną w kostkę, kiełbasę, angielskie ziele, liść laurowy. Gotować przez 10-15 minut. Pod koniec gotowania wlać serwatkę, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać świeżo utarty chrzan, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać majerankiem, wymieszać. Przed podaniem okrasić usmażonym boczkiem. Podawać z ziemniakami lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.09.2012 22:02
Ciekawy pomysł na smaczną zupę.
Monika193
Monika193 09.10.2011 09:38
smaczna
Margo1 06.10.2011 07:28
ciekawa... jeszcze takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak