Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Leszcz z sosem śmietanowo-koperkowym

5.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

leszcz
2 dzwonka
mąka
do panierki
olej do smażenia
- -
cebula
1 szt
sos
woda
0,5 szklanki
śmietana 18 proc
2 łyżki
czosnek
2 ząbki
mąka
1 łyżka
sok z cytryny
kilka kropel
koper świeży
1 łyżka
sól i pieprz
do smaku
cukier
szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz z sosem śmietanowo-koperkowym

1. Dzwonka z leszcza umyć, oskrobać, natrzeć solą,pokropić cytryna, obłożyć pokrojoną cebulą. Odłożyć na chwile.
2. Obtoczyć rybę w mące i smażyć razem z cebulą w oleju na patelce, aż bedzie złocista i miękka.
3. Zimną wodę połączyć z mąką i śmietaną. Zagotować. Dodać zgnieciony czosnek, sól, pieprz, szczyptę cukru i kilka kropel cytryny. Przed końcem gotowania dodać świeżo pokrojony koperek.
4. Polać rybę sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 15.01.2013 23:40
pysznie podany
Ewelina38 09.08.2012 13:54
bardzo smaczne jedzonko
olkaaa 09.04.2012 16:37
rewelacja
olkaaa 09.04.2012 16:37
rewelacja
Kas2 08.02.2012 13:21
wspaniale podane
Dorota59 05.01.2012 20:14
wygląda rewelacyjnie
Robert10 22.12.2011 21:29
smakowity
Robert10 22.12.2011 21:28
smakowity
Brigitte 05.12.2011 10:47
jadasz dużo ryb - może dlatego, że tak pysznie je przyrządzasz..
jeta72 22.11.2011 23:39
smaczne
PaniMISIOWA 15.10.2011 09:23
bardzo apetyczny
ziutula
ziutula 13.10.2011 18:07
lubię w tej opcji leszcza
Izabela/bella81 08.10.2011 10:05
apetyczny
przejs 01.10.2011 13:50
narobiłaś mi smaka na rybkę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak