Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z makaronem
2. Cebulę kroimy i podsmażamy, wrzucamy do niej pokrojone pieczarki, kiełbaskę i czosnek, przyprawy i podduszamy aż pieczarki będą gotowe.
3. Jajka gotujemy na twardo i kroimy.
4. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, na dnie wykładamy warstwę makaronu, posypujemy go odrobiną żółtego sera oraz przyprawami i nakładamy warstwę z pieczarkami, kiełbaską i cebulką. To posypujemy serem i nakładamy kolejną warstwę makaronu. Ponownie posypujemy serem, przyprawami, pokrojonym jajkiem i odrobiną kukurydzy. Całość delikatnie kropimy olejem, na wierzch możemy sypnąć żółtego sera i majernaku, bądź przygotować sos beszamelowy (patrz przepis Lasagne z mięsem mielonym).
SMACZNEGO :)