Serniko-makowiec

Serniko-makowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    3 szklanki
  • palma

    1 kostka
  • cukier

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    3 płaskie łyżeczki
  • żółtka

    5 sztuk
  • jajko

    1 sztuka
  • palma

    1/2 kostki
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • cukier

    2/3 szklanki
  • DODATKOWO:

  • gotowa masa makowa

    1 puszka
  • białka

    5 sztuk
  • cukier

    1/2 szklanki
  • twaróg

    50 (mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. 2/3 ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę, resztę zamrozić. Palmę do masy serowej roztopić, dokładnie wymieszać z resztą składników do masy. Masę serową wyłożyć na ciasto. Na masę serową wyłożyć masę makową. Białka ubić. Stopniowo dodawać do nich pół szklanki cukru i ubijać tak długo, aż cukier się rozpuści. Pianę z białek wyłożyć na masę makową. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fotoviderek

19.10.2013 08:40
Moje ulubione ciacho :)

ONY_za_kare

28.09.2013 10:52
super ciacho!

Sroczka

20.10.2012 10:22
Dwa w jednym. Pyszne ciasto.

cooleczka

15.02.2012 18:49
świetne połączenie

banditka

29.11.2011 13:48
musze wyprobowac

pacpaw

22.11.2011 22:13
juz sam nie wiem czy bardziej mak czy ser :o)

Justyna Jussstiii

30.10.2011 19:10
pycha

Bartolomeo

18.10.2011 09:08
aż ślinka leci

Wacław

06.10.2011 19:56
pycha,moje ulubione ciasto

Jolanta_P-S

29.09.2011 07:41
nie lubię samych serników, najbardziej lubie ich połączenie z makiem jak u ciebie:) pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat